• Fri frakt inom Sverige på alla ordrar
  • Alla kunder som handlar får välja en gratisvara i avdelningen Gratisvara
valkomen

Baddräkt & bikini

Bikini & baddräkt En baddräkt eller bikini som är snygg och som du trivs i är ett måste för en riktigt härlig dag på stranden. När du bär badkläder som du känner dig fin i kan du njuta fullt ut av sol, bad och varm sand.

I vår nätbutik finns olika modeller som hel baddräkt och bikini samt enfärgade och mönstrade. Vi har något för alla smaker och du kan välja mellan klassiskt snitt eller mer utmanande. Föredrar du hög eller låg midja på bikinibyxan? Vill du ha en bikiniöverdel med vadderade kupor eller en utan? Färgstarkt eller mer neutralt? I vårt sortiment finns det mesta och vi känner oss säkra på att du hittar något som passar just dig.

Undergott erbjuder hög kvalitet till bra priser på både baddräkt och bikini. Hör gärna av dig om du vill veta mer om våra badkläder. Vi ser fram emot att hjälpa just dig att hitta rätt plagg för härliga badstunder.

Hitta baddräkt Hitta bikini

Baddräkt

En baddräkt är ett klädesplagg som vanligtvis använd för bad och för simning. När man talar om baddräkter menas oftast ett plagg i en del, men den kallas även för hel baddräkt för att inte blandas ihop med bikini.

Numera används baddräkt vanligtvis enbart av kvinnor, men det har inte alltid varit så. Även män som idag vanligtvis bär badbyxor bar dem fram till mitten av 1900-talet, fast i en lite annan utformning.

Klädmodet förändras med tiden och det gäller naturligtvis badkläder. Plaggens utseende har varierat och det har funnits ett mode för den här sortens kläder sedan ungefär mitten av 1800-talet. Det var dock under mellankrigstiden som det började komma baddräkter med mer modernt snitt.

Funderar du på att köpa baddräkt? Besök vår e-handel där du hittar moderiktiga alternativ i olika färger, mönster och stilar. Vi har prisvärda alternativ, så har du svårt för att bestämma dig för en kan vi rekommendera dig att köpa två olika att växla mellan.

Bikini

En bikini är ett tvådelat badplagg som huvudsakligen används av kvinnor. Man betraktar bikini och baddräkt som de två huvudsakliga typerna av badkläder för damer. En bikini består av en bikiniöverdel och en bikinibyxa, där överdelen fungerar som en sorts bh.

Man skulle kunna tro att en bikini är ett klädesplagg som bara funnits i nutiden, men det stämmer inte. Det finns historiska fynd som visar att det användes dräkter som påminner om bikinis redan från 300-talet e.Kr. Det var efter slutet av andra världskriget som de första bikinibaddräkterna kom, men man kallade dem inte för bikinis på den tiden. Den nya baddräktsmodellen fick stor uppmärksamhet i en del länder och i till exempel Australien ledde det bland annat till polisingripanden.

I juli 1946 lanserades ordet bikini i samband med en baddräktsmodell som skapats av Louis Réard. Själva begreppet bikini syftar på atollen Bikiniatollen i Marshallöarna.

Vill du köpa bikini? Besök vår e-handel där du hittar ett brett urval i olika modeller, färger och mönster. Hitta den stil som du känner dig bekväm med och fynda i vårt spännande sortiment. Uppstår det några frågor ser vi fram emot att hjälpa just dig.