• Fri frakt inom Sverige på alla ordrar
  • Alla kunder som handlar får välja en gratisvara i avdelningen Gratisvara
valkomen

Strumpbyxor, stay ups & stockings

Hos Undergott finns något för alla som vill ha strumpbyxor, stay ups och stockings av högsta kvalitet! Vi har en stor variation av modeller och du kan välja mellan både klassisk och sensuell design. Våra vackra plagg har ofta elegant dekor och annorlunda mönster – de ger din klädsel det lilla extra. Alla strumpbyxor, stay ups och stockings i vårt sortiment är i klassiska modeller och av hög kvalitet.

Hitta strumpbyxor Hitta stay ups Hitta stockings

Strumpbyxor

strumpbyxorStrumpbyxor används vanligtvis av personer som klär sig i klänning eller kjol och är ett sorts underplagg. En strumpbyxa består av långa strumpor och är utformade som byxor med midjeresår upptill.

Plagget finns i olika material och de vanligaste är elastan, lycra, nylon och bomull. Det förekommer att man blandar materialen. Tunnheten i nylon-, elastan- och lycrastrumpbyxor mäts i en enhet som kallas denier. Strumpbyxor kan användas av både estetiska och praktiska skäl.

Klädmodet har förändrats genom tiderna och det har även påverkat strumpbyxan. Under 1920-talet började man använda kjolar som var så pass korta att man kunde se lite av kvinnornas ben. På den tiden använde man strumpor som tillverkats av silke eller konstsilke. 1939 lanserades ett nytt material – nylon. De första strumpbyxorna producerades 1956 och användes främst av små flickor medan vuxna kvinnor klädde sig i nylonstrumpor. 1967 blev strumpbyxan ett vanligare plagg även bland kvinnor i Sverige.

Stay ups

stay upsStay ups kan beskrivas som en lång strumpa som vanligtvis hålls uppe på låret med hjälp av ett silikonband eller en smalt resårband som sitter längst upp på strumpans insida. Du behöver alltså inte använda en höfthållare för att få stay ups att sitta på plats.

Det finns många anledningar till varför man ska använda stay ups. Förutom att de kan vara praktiska så är de vackra och ger din klädsel det lilla extra. Stay ups gör det möjligt att använda snäva kjolar utan att det blir fula kanter och former av de andra underplaggen.

De första modellerna av stay ups lanserades på marknaden 1954 och har hängt med i modet sedan dess. Under 1990-talet ökade plaggets popularitet eftersom många ledsnat på vanliga strumpbyxor och ville ha något som var lite sexigare. En del ser stay ups som ett enklare alternativ än stockings. Numera finns det ett brett utbud av stay ups som är både praktiska, sensuella och sköna.

Hos Undergott finns något för alla smaker och kroppsformer.

Stockings

stockingsStockings är tighta plagg av varierande elasticitet som täcker benet från foten upp till knäet. Det förekommer även att de täcker en del av eller hela låret. Plagget finns i olika färger, design och genomskinlighet. Stockings behöver hjälp av en höfthållare för att sitta på plats. Undergott har ett brett utbud av stockings som tillsammans med höfthållare skapar läckra kombinationer.

Fram till 1920-talet bars stockings främst för att värma benen men detta förändrades nu. Då kvinnornas kjolar blev kortare började man använda hudtonade stockings för att täcka de exponerade benen. Idag används stockings främst av estetiska skäl och kombineras vanligtvis med korta eller medellånga kjolar.

Många kvinnor föredrar stockings framför strumpbyxor eftersom de ofta anses som mer sensuella.